Dutch Kingfish

In Australië en Japan is de Pacific Yellowtail een delicatesse en een  heel populaire vis. Deze soort wordt ook wel de Kingfish of Hamachi genoemd. De vis is heel geliefd bij Japanse chefs en Nederlandse  topkoks en kan vanwege de sublieme textuur en smaak,  uitstekend gebruikt worden voor sushi en sashimi. Je kan de filet gebruiken als alternatief voor de tonijn of zwaardvis. Maar de visfilet leent zich ook uitstekend om te grillen of te bakken. De vis is zo verfijnd dat hij in Nederland geïmporteerd wordt vanuit Australië en Japan.

Maar………………dit hoeft nu niet meer. In Zeeland worden deze prachtige vissen nu zelf gekweekt in Colijnsplaat door Kingfish Zeeland. Zij zijn een hypermoderne kwekerij gestart die deze vissen nu op een hele duurzame manier kweekt. Dit komt o.a. tot uiting door:

  • Een antibiotica vrije kweek
  • Het biologisch voer
  • Het volledig op groene energie draaien van de kwekerij
  • De vis die  in Oosterscheldewater zwemt, waarvan iedere dag 25% wordt ververst

De vis zwemt dus in een stressvrije omgeving waardoor de groei ca. 200 gr. per maand is. De vis wordt met kop en ingewanden geleverd. Wij van W&A zijn er trots op dat we dit mooie product in ons assortiment kunnen opnemen.

< terug naar nieuws