Dutch Kingfish
In Australië en Japan is de Pacific Yellowtail een delicatesse en een  heel populaire vis. Deze soort wordt ook wel de kingfish of hamachi genoemd. De vis is heel geliefd bij Japanse chefs en Nederlandse  topkoks en kan vanwege de sublieme textuur en smaak uitstekend gebruikt worden voor sushi en sashimi. Je kan de filet gebruiken als alternatief voor de tonijn of zwaardvis. Maat de visfilet leent zich ook uitstekend om te grillen of te bakken. De vis is zo verfijnd dat hij in Nederland geïmporteerd word vanuit Australië en Japan. Maar………………dit hoeft nu niet meer. In Zeeland worden deze prachtige vissen nu zelf gekweekt in Colijnsplaat door kingfish Zeeland. Zij zijn een hyper moderne kwekerij gestart die deze vissen nu op een hele duurzame manier kweken. Dit komt o.a. tot uiting door:
  • Antibiotica vrije kweek
  • Biologisch voer
  • De kwekerij draait volledig op groene energie
  • De vis zwemt in Oosterscheldewater waarvan iedere dag 25% wordt ververst
De vis zwemt dus in een stress vrije omgeving waardoor de groei ca 200 gr per maand is. De vis wordt met kop en ingewanden geleverd. Wij van W&A zijn er trots op dat we dit mooie product in ons assortiment kunnen opnemen.
Coquilles in de schelp
Op dit moment hebben we 3 verschillende soorten coquilles in huis:
  • Noors gedoken coquilles 3-5
  • Franse coquilles levend 4-6 en 6-9
  • gesleepte coquilles 3-5, 5-6 en 6-9
Elke chef heeft zijn voorkeur, de een wil zijn coquilles levend verwerken en de ander wil absoluut geen zand zien. De grootste noten zitten echter toch in de gesleepte coquilles.  
Onze acties
We hebben iedere week een aantal mooie aanbiedingen. Klik hier om onze acties te bekijken!
Platte oesters uit de Grevelingen
Onze platte oesters worden gekweekt door de "Oesterij". Dit familiebedrijf heeft al meer als 100 jaar ervaring op dit gebied. Op dit moment zijn de platte oesters van een uitmuntende kwaliteit. De Oesterij onderscheidt zich als enige producent door een afwijkend vierkante mandje. De oesters worden vooral geëxporteerd naar Azië onder de naam Dutch Imperials.