Oosterscheldekreeft
Donderdag 28 maart was weer de start van het vangstseizoen van de Oosterscheldekreeft. Het seizoen loopt tot en met 15 juli. Het seizoen werd geopend door Kees Jansma. Daarna heeft Ronald Koeman de eerste kreeft geveild. Tijdens de veiling wist W&A de hand te leggen op de eerste kreeft. Deze werd tegen een recordbedrag geveild van € 50.000. De opbrengst ging dit jaar naar Support Casper,dat geld inzamelt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Dutch Kingfish
In Australië en Japan is de Pacific Yellowtail een delicatesse en een  heel populaire vis. Deze soort wordt ook wel de Kingfish of Hamachi genoemd. De vis is heel geliefd bij Japanse chefs en Nederlandse  topkoks en kan vanwege de sublieme textuur en smaak,  uitstekend gebruikt worden voor sushi en sashimi. Je kan de filet gebruiken als alternatief voor de tonijn of zwaardvis. Maar de visfilet leent zich ook uitstekend om te grillen of te bakken. De vis is zo verfijnd dat hij in Nederland geïmporteerd wordt vanuit Australië en Japan. Maar………………dit hoeft nu niet meer. In Zeeland worden deze prachtige vissen nu zelf gekweekt in Colijnsplaat door Kingfish Zeeland. Zij zijn een hypermoderne kwekerij gestart die deze vissen nu op een hele duurzame manier kweekt. Dit komt o.a. tot uiting door:
  • Een antibiotica vrije kweek
  • Het biologisch voer
  • Het volledig op groene energie draaien van de kwekerij
  • De vis die  in Oosterscheldewater zwemt, waarvan iedere dag 25% wordt ververst
De vis zwemt dus in een stressvrije omgeving waardoor de groei ca. 200 gr. per maand is. De vis wordt met kop en ingewanden geleverd. Wij van W&A zijn er trots op dat we dit mooie product in ons assortiment kunnen opnemen.
Familie van de kabeljauw
Op dit moment bevinden we ons in het seizoen van de kabeljauwachtigen. Er is volop aanvoer van o.a. de skrei- en gewone kabeljauw. Maar ook de schelvis is prachtig. Tevens willen we uw aandacht vestigen op de wijting. De grote wijtingen, gevangen door flyshooters, zijn echt een onderschatte vis.    
Onze acties
We hebben iedere week een aantal mooie aanbiedingen. Klik hier om onze acties te bekijken!
Lamsoor
Buiten de vis, leveren we ook allerlei zilte zee- groente. De bekendste zijn de lamsoren en zeekraal die op de schorren groeien. Maar we leveren ook diverse zeewieren uit de Oosterschelde zoals: codium, Japans bessenwier, roodhoorntjeswier, zeesla, zee-eik, wakame en draadalg. Deze prachtige producten zullen zich de komende weken aandienen als primeur.