Zeeuwse bodemcultuur mosselen
Door de warme zomer hebben we een extreem mooi mosseljaar. De kwaliteit die nu verhandelt wordt is prachtig. De mooiste mosselen komen van het (Duitse) Wad. Deze mosselen koken 32-34% vlees. Van de maten super en imperials is de meeste aanvoer.
Dutch Kingfish
In Australië en Japan is de Pacific Yellowtail een delicatesse en een  heel populaire vis. Deze soort wordt ook wel de Kingfish of Hamachi genoemd. De vis is heel geliefd bij Japanse chefs en Nederlandse  topkoks en kan vanwege de sublieme textuur en smaak,  uitstekend gebruikt worden voor sushi en sashimi. Je kan de filet gebruiken als alternatief voor de tonijn of zwaardvis. Maar de visfilet leent zich ook uitstekend om te grillen of te bakken. De vis is zo verfijnd dat hij in Nederland geïmporteerd wordt vanuit Australië en Japan. Maar………………dit hoeft nu niet meer. In Zeeland worden deze prachtige vissen nu zelf gekweekt in Colijnsplaat door Kingfish Zeeland. Zij zijn een hypermoderne kwekerij gestart die deze vissen nu op een hele duurzame manier kweekt. Dit komt o.a. tot uiting door:
  • Een antibiotica vrije kweek
  • Het biologisch voer
  • Het volledig op groene energie draaien van de kwekerij
  • De vis die  in Oosterscheldewater zwemt, waarvan iedere dag 25% wordt ververst
De vis zwemt dus in een stressvrije omgeving waardoor de groei ca. 200 gr. per maand is. De vis wordt met kop en ingewanden geleverd. Wij van W&A zijn er trots op dat we dit mooie product in ons assortiment kunnen opnemen.
Rode Poon
Rode poon is een echte zomervis. Vooral de ponen die aangevoerd worden door de flyshooters zijn prachtig van kwaliteit. De hele slijmlaag is nog intact. Ze worden daarom ook wel glimponen genoemd. Andere benamingen voor rode poon zijn knorhaan of zeehaan. De ponen worden in 3 gewichtsklassen verkocht. In de zomer laten ze zich vooral vangen in het Kanaal en de Zuidelijke Noordzee.    
Onze acties
We hebben iedere week een aantal mooie aanbiedingen. Klik hier om onze acties te bekijken!
Zeeuwse zomeroesters
Op dit moment zijn een aantal kwekers druk bezig om in Zeeland oesters te kweken op tafels en in kooien. Deze kooien bevinden zich hangend in het water. De tafels staan op de platen die bij laag water droog vallen. In Zeeland is de oesterboorder actief. Dit beestje vreet zich door de schelp en eet de oester leeg. Doordat de oester niet op de bodem wordt gekweekt is dit probleem opgelost. Nu zijn de eerste zomeroesters op de markt en de kwaliteit is geweldig. Echt het proberen waard.