Oosterscheldekreeft
Donderdag 28 maart was weer de start van het vangstseizoen van de Oosterscheldekreeft. Het seizoen loopt tot en met 15 juli. Het seizoen werd geopend door Kees Jansma. Daarna heeft Ronald Koeman de eerste kreeft geveild. Tijdens de veiling wist W&A de hand te leggen op de eerste kreeft. Deze werd tegen een recordbedrag geveild van € 50.000. De opbrengst ging dit jaar naar Support Casper,dat geld inzamelt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Voorjaar

De fly-shooters zitten weer voor de kust en lossen meerdere malen per week op de afslagen in Scheveningen en Ijmuiden. Op dit moment voeren ze de mooiste voorjaarsvissen aan zoals: rode poon, mullen, sardines en jonge makreeltjes.

Rauwe Hollandse garnalen

De Wieringer familie Van Eekelen steekt haar nek uit met de ontwikkeling van een nieuwe markt voor rauwe Hollandse garnalen en vriest deze aan boord in.
De WR 289 is de enige garnalenkotter met een overdekt verwerkingsdek en vriescapaciteit aan boord. Bij de nieuwbouw vier jaar geleden is al rekening gehouden met het idee om conserveervrije garnalen aan boord te verpakken, daarvoor staat ook een verpakkingsmachine aan dek.
De schone garnalen worden in doosjes van circa 2,5 kilo verpakt. Na het verpakken gaan de doosjes in rekken in het vriesruim. Om kruisbesmetting te voorkomen kan en mag er in de weken dat rauwe garnalen worden ingevroren niet tegelijk ook garnalen aan boord worden gekookt.

Onze acties
We hebben iedere week een aantal mooie aanbiedingen. Klik hier om onze acties te bekijken!
Lamsoor
Buiten de vis, leveren we ook allerlei zilte zee- groente. De bekendste zijn de lamsoren en zeekraal die op de schorren groeien. Maar we leveren ook diverse zeewieren uit de Oosterschelde zoals: codium, Japans bessenwier, roodhoorntjeswier, zeesla, zee-eik, wakame en draadalg. Deze prachtige producten zullen zich de komende weken aandienen als primeur.